Miks on keelelaagrid sulle erilised? - HeadEst
637
post-template-default,single,single-post,postid-637,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Miks on keelelaagrid sulle erilised?

Miks on keelelaagrid sulle erilised?

Pilt: Juhendajad peale Eestivisiooni unustamatut Parmupilli hulluse esitlust

“HeadEsti laagrid on minu arvates erilised seetõttu, et seal on kõigil, nii noortel kui ka noortejuhtidel, võimalus olla see, kes nad on. Kartmata, et peab mahtuma mingitesse raamidesse. Seega pakuvad need laagrid väga palju avastamisrõõmu enda ja teiste inimeste kohta, inspiratsiooni ja hästi palju toredaid hetki. HeadEsti laagrid on minu jaoks tõestanud seda, et saab ka teisiti- nii, et kõigil on tore ja inimesed saavad särada oma isikupäraga. Arvan, et see suhtumine ongi kõige suurem kogemus, mille noortejuhiks olemine mulle andnud on.”

Keiu (25) – tuleb sel aastal 3. aastat järjest keelelaagrisse noortejuhiks

 

“On naljakas mõelda, aga ma ei kujutaks oma praegust elu ette, kui ma poleks keelelaagris käinud. Kohtasin seal kõige lahedamaid ja mitmekülgsemaid inimesi, kellega ma poleks muidu kokku puutunud. Pole nendega siiani ühendust kaotanud ja see on väga tähtis. Seega ma tänan kõiki, kes selle aja nii meeldejäävaks tegid ja muidugi ka Headesti, kes selle üldse võimalikuks tegi.”

Getter (16) – tuleb sel aastal teist korda tuginooreks

 

Minu Headesti lugu

…on kestnud järjepanu ligi kuus aastat. On seda palju või vähe – kindlasti vähe! Minu Headestlus sai alguse, kui minu hea sõbranna kutsus mind laagrisse. Haarasin võimalusest kinni – koos ju julgem. Kahjuks selgus, et ta siiski laagrisse ei pääsenud, kuid õnneks oli teine sõber kohe varnast võtta.

Ma hakkasin kõiki armastama. Kogu laagriseltskond oli justkui suur südamekujuline armastuspere. Seda tunnet on võimatu kirjeldada, seda saab vaid tunda. Sain sealt laagrist endale teise pere, Headesti pere.

Suvised keelelaagrid on minu jaoks lisaks laagritele:

  • keskkond, kus mitmekülgselt arenen ning aitan ka teistele parimat atmosfääri luua;
  • aeg, mil saan olla rohkem kui mina ise;
  • inimesed, kes on vabad, siirad, ainulaadseid ning võrdsed;
  • eestilikud künkad ning varahommikused linnusiristused.

 Pärast esimest laagrit mõistsin, et tahan kindlasti tagasi tulla. Hakkan kas või kõrvaltalus sulaseks.

Tulla kukerpallitades hommikust sööma, näha kleitides igast soost inimesi, kuulata kell kolm öösel elavat parmupillimuusikat või püüda kahvliga kala – need on kujutelmad, mis keelelaagrites realiseeruvad. Julgus olla teistmoodi ning teha vigu on üks paljudest oskustest, mida olen oma Headesti teel õppinud.

Küll on aga keeruline tuua kõike kogetut ja õpitut endaga kaasa. Näidata eelkõige endale, et olen ka väljaspool keelelaagrit ikka mina ise ning teen kõhutantsu üle koolikoridori, kui seda soovin ning teen spontaanse kalli sõbrale, kui ta seda soovib.”

Headestlane Martin Tikk (21) – ta tuli 2013. aastal tuginoorks, nüüd on juba juhendaja ja keelelaagrite peakorraldaja assistent

 

“Aitäh kallis Epp nende fantastiliste aastate eest! Ma mäletan kuidas ma viis aastat tagasi palusin emalt, et ma laagri ei peaks minema. Ma kartsin ja arvasin, et ma ei saa endale sõpru. Aga ema veenis mind ja ma ikka läksin laagrisse. Seda valikut ei ole ma kunagi kahetsenud.

Laager ei ole ainult mu eesti keelt arenenud vaid ka mu iseloomu. Pool inimene, kes ma täna olen tuleb siit laagrist. Siin tegin esimese musi, armusin esimest korda ning jõin salaja esimese õllelonksu😊.

Need laagrid on mind rohkem arendanud kui mingi teine koht ja selleks saan ma ainult sind tänada. Paljud mu parimatest mälestustest on siit laagrist ja need 10 päeva on alati olnud suve kõige paremad. Ma soovin sulle edu kaasa, et sa saaks teise väliseestlasi nii vahvalt arendada nagu sa arendasid mind.”

Armastusega A. ❤❤❤